Site Overlay

Hišna PIZZERIA FANTOM







PIONIRJI NAPOLITANSKIH PIC na Koroškem.

Pizzeria Fantom izhaja iz znanega lokala Fantom bar na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu.

2013 smo se iz bara preoblikovali v Pizza in tapas bar Fantom, 2019 pa preselili na lokacijo Hiša Ančka Boutique Hotel-a, kjer dopolnjujemo ponudbo restavracije. Ob odprtju smo bili prva picerija na Koroškem, ki je pri peki pic uporabljala vrhunske italijanske sestavine s poreklom, kot so bivolja mozzarella, buratta, nduja, pecorino, polsuhi marinirani paradižniki in podobno.

Ko smo se preselili v Hiša Ančka smo vse to postopoma še nadgrajeval in kot prvi  uvedli napolitanski stil priprave testa in peke pic. Pice pečemo v vrhunski napolitanski peči na drva. Pri fermentaciji testa uporabljamo droži in vrhunsko mešanico moke. Tudi “živo moko” Petra s kalčki. Testo fermentira vsaj 40 ur. Zaradi tega je pica lažje prebavljiva in ne obleži v želodcu. Prav tako uporabljamo D.O.P. sestavine kot so pelati San Marzano, mozzarelo in buratto iz Campanje, ndujo iz Kalabrije ter nekatere mesnine lokalnih in uveljavljenih proizvajalcev kot je npr. Lenartova skuta in maslo (bližnja kmetija) nagrajeni kulen in salame mesarije Pr Rožman. Nekatere osnove pa pripravljamo sami . Okolje krasi zimski vrt, kjer je tudi prava NAPOLITANSKA KRUŠNA PEČ.

V sklopu pizzerije je tudi mini pekarna, kjer trenutno še za lastne potrebe pripravljamo kruhe z drožmi, grisine in domači toast. Poleg kislega testa pri peki uporabljamo tudi tehniko biga za pripravo fokač in focaccia sendvičev in poolish za pripravo mlečnega toasta. Poleg pic, fokač pripravljamo tudi zanimive solate, burgerje in novost bao-buns z natrgano svinjino ali hobotnico.

Redno sodelujemo na tekmovanjih za NAJPICERIJO in NAJ PICOPEKA Slovenije, za kar smo prejeli že vrsto priznanj. Lani smo dokazali, da smo med najboljšimi – osvojili smo 4. mesto po glasovanju Dnevnika! Letos pa smo znova v top 25, kar samo potrjuje, da ljubezen do dobre pice nikoli ne razočara.

Pa to še ni vse! Naš picopek je januarja med vsemi picopeki dosegel odlično 7. mesto, kar je samo še dodaten dokaz, da pri nas res obvladajo umetnost pico peke.

Hvala vsem, ki nas podpirate in glasujete za nas – vaša podpora nas žene naprej! Če pa še niste poskusili naših pic, kaj še čakate hitro k nam!

Kaj o nas pišejo v medijih si lahko preberete tukaj.


Tudi pizza je lahko zdrav obrok.

Vabljeni v PIZZERIO FANTOM v prostore HIŠE ANČKA!

Redno sodelujemo na tekmovanjih za NAJPICERIJO in NAJ PICOPEKA Slovenije, za kar smo prejeli že vrsto priznanj.

Kaj o nas pišejo v medijih si lahko preberete tukaj.