Site Overlay

KDO SMO

Več kot 218 let star objekt, ki je bil v 60. letih z bogato zgodovino  znan kot gostilna Ančka, je z novim imenom, Hiša Ančka, decembra 2017 dobil novo priložnost, da Slovenj Gradcu omogoči razvoj gostinstva in rast turizma. Njena lega že od nekdaj omogoča obisk, ne samo domačinov, temveč tudi potnikov in turistov. Leži na obrobju centra in je le nekaj metrov oddaljena od razpotja poti, ki vodijo v industrijsko cono, center mesta, naprej proti severu Koroške ali do poti, ki vodi do glavnega mesta Slovenije, Ljubljane. Sodobno ime in novejša oprema izražata udobje ter omogočata prav takšno veselico, po kateri je bila Ančka znana.

Danes v Hiši Ančka najdete italijansko kulinariko s pridihom Slovenije. Prednost ji dajejo domače testenine, izvrstne sladice ter pester nabor vin in viskijev. Prirejamo številne kulinarične in tematske večere ter smo ponosni udeleženci slovenske akcije Teden restavracij, kjer promovirajo le najboljše jedi. Hiša Ančka se ponaša tudi z 250 kvadratov veliko letno teraso, na kateri se poleti vsak teden odvijajo glasbene in kulturne prireditve. Pri nas lahko uživajo še vaši najmlajši – v brezskrbni igri na igralih igrišča z umetno travo.

Skoraj leto dni po otvoritvi restavracije je sledila otvoritev Butičnega Hotela, kjer je gostom sedaj na voljo 10 modernih sob (5 jih je v Hiši Ančka, 5 pa v še novejši enoti, v Hiši Maja), opremljenih v prijetnih tonih z nadstandardno opremo.

Za vaše ugodje in dobro počutje skrbi ekipa 11-ih ljudi.