Site Overlay

KDO SMO

Več kot 218 let star objekt, ki je bil v 60. letih z bogato zgodovino  znan kot gostilna Ančka, je z novim imenom, Hiša Ančka, decembra 2017 dobil novo priložnost, da Slovenj Gradcu omogoči razvoj gostinstva in rast turizma. Njena lega že od nekdaj omogoča obisk, ne samo domačinov, temveč tudi potnikov in turistov. Leži na obrobju centra in je le nekaj metrov oddaljena od razpotja poti, ki vodijo v industrijsko cono, center mesta, naprej proti severu Koroške ali do poti, ki vodi do glavnega mesta Slovenije, Ljubljane. Sodobno ime in novejša oprema pa izražata udobje in omogoča prav takšno veselico, po kateri je bila Ančka znana.

Danes poleg obroka »na žlico« najdete v Hiši Ančka italijansko kulinariko, s pridihom Slovenije. Prednost ji dajejo domače testenine, izvrstne sladice ter pester nabor vin in viskijev. V njej se prirejajo tudi raznorazni kulinarični in tematski večeri. S ponosom se pohvalimo tudi z uvrstitvijo na slovensko tedensko akcijo Teden restavracij, kjer se promovira najboljša kulinarika. Hiša Ančka se lahko pohvali tudi z veliko letno teraso, veliko kar 250 kvadratov, na kateri se v poletnem času tedensko odvijajo različne glasbene in kulturne prireditve. Seveda je poskrbljeno tudi za najmlajše, kateri se lahko brezskrbno igrajo na igralih igrišča z umetno travo.

Skoraj leto dni po otvoritvi restavracije, je sledila otvoritev Butičnega Hotela, kjer jih je gostom na voljo kar 5, opremljene v modernih in prijetnih tonih z nadstandardno opremo.

Za vaše ugodje in dobro počutje skrbi ekipa 11-ih ljudi